Uns 40 jovens, a més de l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín i les edils Silvia Verdú (Medi Ambient i Joventut) i Elisa Santiago (Serveis Socials) van recorrer junt a l’Associació «Iguals i sense traves» i gràcies a la col·laboració de COCEMFE, que va cedir 8 cadires de roda, diversos punts del nostre municipi.
L’activitat amb el lema «Posa’t al lloc de l’Altre, per un Pinós accessible» tracta de visibilitzar els problemes a què s’enfronten les persones amb mobilitat reduïda. Antonio Serrano, monitor de Joventut, va ser l’encarregat d’explicar l’activitat. Per grups, als quals va lliurar un mapa amb diversos punts marcats, els participants haurien de realitzar la ruta en cadira de rodes (els participants van fer torns per utilitzar-la) en un temps d’una hora i comprovar les barreres arquitectòniques a les que s’enfrontarien que marcarien a través d’un qüestionari que els va ser lliurat també.
El trajecte incloïa l’Auditori, la Biblioteca, el Centre Juvenil, el Gimnàs Municipal i la Casa de Cultura. Els participants van trobar problemes en els serveis de l’Auditori i a la Casa de Cultura on la cadira de rodes no pot accedir a l’ascensor, a més també van trobar diverses voreres a diferents carrers que no estaven ben condicionades.
Els participants van poder comprovar in situ les dificultats a què s’enfronten cada dia les persones que tenen mobilitat reduïda, una forma de posar-se al lloc de l’altre i entendre els problemes a què s’enfronten. També esta activitat va servir per oferir una visió objectiva als gestors municipals que podran conèixer les barreres a les quals s’enfronten i tractar de posar-li solució.
L’edil de les àrees organitzadores, Medi Ambient i Joventut, Silvia Verdú, afirmava que «els que participen avui en aquesta activitat van a posar-se en la pell de les persones que es desplacen en cadira de rodes i podran comprovar les dificultats a les quals es s’enfronten «. També va voler agrair la participació de l’Associació “Iguals i sense traves” i la col·laboració de COCEMFE.
Per la seua banda, l’alcalde del Pinós, Lázaro Azorín explicava que tenien un paper molt important perquè anaven a ser els participants els que oferirien una visió crítica del poble, anotant els punts problemàtics, alhora que podrien entendre el que senten les persones que diàriament es topen amb aquests murs
El primer edil també va dir que ells com a gestors s’encarregarien de prendre nota dels possibles problemes i posar-los solució en el menor temps possible.
En finalitzar l’activitat els grups van poder canviar opinions del que havia passat en les seues rutes mentre degustaven tonya i xocolata.